Gratis lessen Mahjong in Gorredijk

Gorredijk - Binnenkort starten gratis lessen Mahjong op Schansburg 57 in Gorredijk. Belangstellenden kunnen het Oosterse spel leren op zes tot acht maandagavonden in april, mei en juni.

De lessen worden gegeven door Alicia Slot. Haar doel is om uiteindelijk te zorgen voor zovele spelers, dat er een club kan wordne opgericht in Gorredijk. Sinds kort woon ik na vele jaren weer in Friesland. In de regio Haarlem heb ik met veel plezier Mahjong gespeeld en ik hoopte dat hier ook weer te kunnen oppakken.

Geen club

In haar zoektocht naar Mahjongliefhebbers heeft ze tot nu toe nog niemand kunnen vinden. Er is in deze regio ook geen club die is aangesloten bij de Nederlandse Mahjong Bond. ,,Daarom ga ik het zelf organiseren om op recreatief niveau te kunnen spelen’’, vertelt Alicia Slot.

Ze heeft een paar spellen en lesboeken gekocht en hoopt met haar proeflessen een aantal mensen enthousiast te kunnen maken. ,,De voorzitter van de Nederlandse Bond ondersteunt mijn initiatief van harte en heeft medewerking toegezegd, mocht het zover komen dat we een heuse club gaan oprichten.’’

Steentjes

Mahjong is een eeuwenoud spel voor twee tot vier personen, waarbij de afbeeldingen niet op kaarten staan, maar op steentjes. Ieder speelt voor zichzelf, dus zonder partner. Wie als eerste geldige setjes bij elkaar heeft gespaard met voldoende punten, heeft Mahjong gescoord en is de winnaar. ,,Er komt geluk bij kijken, maar het is ook een kwestie van tactiek om dit spel te kunnen winnen.

Wie ook Mahjong wil leren spelen volgens de regels van de Nederlandse Mahjong Bond kan dat doen aan Schansburg 57 in Gorredijk. Er zijn vier tot zes gratis lessen op de maandagavonden in april, mei en juni. Er is plaats voor acht personen. Aanmelden kan bij Alicia Slot, telefonisch op 06-37443127.