Bekerwinst en competitieverlies voor Drachtster Boys

Drachten

De heren van Drachtster Boys hebben vorige week in de beker met 1-3 gewonnen bij en van VV Heeg. Op bezoek bij Noordscheschut verloor Drachtster Boys zaterdag de competitiewedstrijd met 2-1.

vv Heeg – Drachtster Boys (1-3)

Vooraf wordt iets verwacht van Drachtster Boys, maar de eerste bedoeling van Heeg is overduidelijk: de score beperkt houden. Het blijft dan ook lang 0-0. Aziz Geyik schiet pas in minuut 38 vanaf links droog, laag en hard de bal in de touwen, 0-1. 

Keeper Emile Peters strekt zich in het begin van de tweede helft maximaal uit en pareert een zondagsschot op prachtige wijze. Paul Bergtop kopt op de paal, maar de 0-2 laat lang op zich wachten.

Het bevrijdende doelpunt valt pas twee minuten voor tijd: Kasper Dekens vervolgt de counter en bedient Rob Schokker, 0-2. Iets later geeft Richard Hamstra een puike voorzet. Rob Schokker, nog maar kort ingevallen, maakt zijn tweede doelpunt. In de laatste seconden scoort Heeg de 1-3.

Noordscheschut – Drachtster Boys (2-1)

In de wedstrijd zijn er kleine mogelijkheden voor Drachtster Boys. In de zevende minuut komt een lange bal op het hooft van Rob Schokker. Aziz Geyik verlengt iets later een bal op Jan Jacob van der Mei. Zo zijn er meer momenten zonder echt de overtuiging te hebben dat er uit wordt gescoord.

Het spel wordt slordiger. Een kans voor Noordscheschut gaat mis. Iets later een kopbal van Rob Schokker richting de bovenhoek. De keeper van Noordscheschut redt. De thuisploeg speelt onverstoorbaar, niet groots, maar scoort wel, 1-0, ook de ruststand

De Boys reageren na de thee zoals het moet. Ze trekken de wedstrijd naar zich toe. Er komt druk, geduldig spel met dreiging en kansjes en eindelijk resultaat. Sicco Bouwer scoort als invaller de 1-1. Een extra bonus in de vorm van een penalty wordt gemist. De keeper van Noordscheschut redt prima. 

Het spel brokkelt langzaam weer af bij Drachtster Boys. Vlak voor tijd wordt keeper Emile Peters gepasseerd en wordt de eindstand 2-1.


Auteur

Frits Tromp Redacteur