Wereldlichtjesdag in Slingepark

DRACHTEN

In het Slingepark in Drachten wordt zondag 9 december vanaf 19 uur een herdenkingsdienst gehouden vanwege Wereldlichtjesdag.

Zondag 9 december is het Wereldlichtjesdag. Die dag worden de namen genoemd van kinderen die overleden zijn en steken we lichtjes aan om hen te gedenken. Dit gebeurt niet alleen in Drachten: wereldwijd worden er om 19.00 uur lokale tijd lichtjes ontstoken en zo branden er een dag lang ieder uur ergens op de wereld lichtjes voor kinderen die zo worden gemist. De wereld wordt op die manier letterlijk even een beetje lichter voor mensen die een kind verloren hebben.

Iedereen die een kind moet missen is van harte welkom: ouders, broers en zusjes, opa’s en oma’s, leerkrachten en vrienden. Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed of hoe lang het afscheid geleden is. Wereldlichtjesdag staat niet alleen in het teken van verbondenheid met de kinderen van wie wij afscheid moesten nemen, maar ook met mensen die hetzelfde verdriet delen.

Wereldlichtjesdag Drachten is ook dit jaar weer in het Slingepark, in en rond Place2be, Jelle Plantingastraat 1, Drachten. Op het programma staan muziek, gedichten, en natuurlijk het aansteken van de lichtjes en het noemen van de namen van de kinderen voor wie de mensen naar de herdenking zijn gekomen. Tussen 18.30 uur en 18.55 uur kunnen kinderen die dat willen een ster versieren voor hun overleden broertje of zusje.

De herdenking begint om 19.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop is er koffie en thee en volop gelegenheid om met elkaar na te praten. De toegang is gratis. Omdat de bijeenkomst voor een groot deel buiten plaatsvindt, is het goed om te zorgen voor een warme jas en eventueel een paraplu.

Meer informatie staat op www.wereldlichtjesdagdrachten.nl.