XL-beleving op het water in Alde Feanen

EARNEWÂLD It Fryske Gea houdt zaterdag 8 december van 10.00 – 13.00 uur een Extra Leuke en Extra Lange vaarexcursie door Nationaal Park de Alde Feanen.

Neem je man/vrouw, beste vriend(in), broer/zus, ouders/ kids mee en geniet samen van al het moois dat de Friese natuur biedt. De enthousiaste natuurgids Andries Dijkstra vertelt er graag over. Aanmelden kan tot uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/XL-beleving of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 7,- (t/m 12 jaar € 4,-) op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 10,- (t/m 12 jaar € 6,-)

Deze vaarexcursie betekent XL genieten van de uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en aalscholverkolonie in Nationaal Park de Alde Feanen. Ga mee het water op en leer over de vele water- en roofvogels. Misschien spot je zelfs wel een zeearend? Daarnaast kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis.

Volop natuurbeleving

Wist je dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot De Blaustirns. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet ook niet een warme jas en verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig. Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!