Deze week in De Lawei

DRACHTEN

In Schouwburg De Lawei zijn deze week de volgende voorstellingen te zien.

Meeuw | Jongeren

Geïnspireerd op highschool-filmklassiekers als Dazed & Confused en Fast Times at Ridgemont High maakt Meeuw Jonge Theatermakers een locatie-productie in een schoolgebouw (op locatie: De Raai). De voorstelling neemt de bezoeker mee langs verlaten klaslokalen en lange gangen. Naar de wereld van twaalf jonge mensen in de meest verwarrende tijd van hun leven: die van de middelbare school. Voor iedereen die nog op school zit, ernaar terugverlangt of juist blij is dat ie er nooit meer naartoe hoeft! Bezoek 27 en 28 november vanaf 19.30 uur Een beetje duizelig en behoorlijk in de war op locatie.

Expeditie Eiland | Met Ferry Doedens e.a.

Expeditie Eiland is voor iedereen die houdt van programma’s als Expeditie Robinson, Temptation Island en Helemaal het einde. Een komische musical waarin drie compleet verschillende gezinnen op jacht gaan naar het geluk door zichzelf op te geven voor een splinternieuw televisieprogramma waar de winnaar het eiland en een bedrag van 1 miljoen euro wint. In een wirwar van beproevingen, opdrachten en een karig eilandleven bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. Zeker als blijkt dat tijdens de opnames in ieder gezin afzonderlijk ook nog het een en ander uitgevochten dient te worden. Expeditie Eiland is 29 en 30 november vanaf 20.00 uur te zien in De Lawei.

Femke Weidema

Nashville comes to Holland is een initiatief van de in Nashville wonende en werkende, van oorsprong, Nederlandse songwriter/producer Femke Weidema. Zij schreef o.a. voor de TV hit Nashville. Femke heeft bevriende collega's uit Nederland gevraagd mee te doen. Elke avond aangevuld met een lokale/regionale bekende songwriter. Samen schrijven ze 's middags een nieuwe song die 's avonds ten gehore wordt gebracht. In Drachten wordt Femke bijgestaan door Pieternel Osinga. De andere twee songwriters zijn nog een verrassing. Bezoek deze bijzonder muzikale voorstelling donderdag 29 november vanaf 20.30 uur.

Rot op met die geraniums

Legendarische Motions-zanger Rudy Bennett, acteur/schrijver Maarten Spanjer en presentator Arno Smit nemen je mee naar de nostalgische jaren '50 en '60. Aan de hand van aanstekelijke, herkenbare hits uit die tijd. Soms om naar te luisteren, soms om lekker mee te zingen. Door het delen van enkele korte verhalen, herinneringen en foto’s krijgt de voorstelling een persoonlijk tintje. Kom zaterdag 1 december om 20.00 uur naar Rot op met die geraniums zoals je er in de jaren 50 of 60 uitzag of eruit had willen zien!

Hotel Modern | Highlight

De Grote Oorlog van Hotel Modern is een pareltje die zich moeilijk laat omschrijven. In het toneelstuk speelt alles zich af in een miniatuur filmset met poppen. De spelers maken de ervaringen van soldaten voelbaar. De miljoenen brieven die soldaten naar dierbaren schreven, miljoenen die stierven in het vuur en de modder, miljoenen die thuiskwamen met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. De Grote Oorlog ging al in 2001 in première en heeft door de jaren heen in verschillende wereldsteden op het toneel gestaan. Dit bijzondere stuk is zaterdag 1 december vanaf 20.30 uur te zien in De Lawei. Met recht één van de bijzondere highlights van het nieuwe seizoen.

De Dirigent | Lunchfilm

De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Antonia droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Na vele tegenslagen wordt ze eind jaren ’20 de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. De spanning wordt haar echter bijna te groot als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. De Dirigent is 29 en 30 november en 1 en 5 december te zien. Maak de filmervaring compleet en geniet in theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Je betaalt dan maar € 17,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde lunch.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl