JW Roy en KNARS in Iduna

DRACHTEN

In Poppodium Iduna treden JW Roy en formatie KNARS komend weekend op.

JW Roy

Nadat hij eerder al grote indruk maakte tijdens Iduna’s festival de Jûn fan Peije (2017) komt JW Roy met zijn Royal Family vrijdag 16 november terug naar de Drachtster popzaal. Met het nieuwe album A Room Full Of Strangers op zak en met special guest Judy Blank als support belooft dit een avond te worden die de americana- en roots fan op zijn wenken zal bedienen.

A Room Full Of Strangers is een album dat varieert van uiterste breekbare songs tot dampende rock-’n-roll, southern soul, roots-rock en een lichte vleug psychedelica. Met zijn vaste band The Royal Family creëert JW Roy een brede americana sound, thematisch verdeeld in liefde en verdriet en een altijd doorgaande zoektocht naar verandering en vooruitgang. JW Roy wordt alom gezien als de americana-vertolker van Nederland. Tijdens deze tour speelt hij met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits en klassiekers uit het americana-oeuvre.

Speciale gast is de vierentwintig jarige Judy Blank. Zij is recent teruggekeerd uit Nashville met een koffer vol prachtige nieuwe liedjes over het leven in de Zuidelijke Staten. In Nashville dook ze in de beroemde Southern Ground Studios wat resulteerde in het prachtige nieuwe album Morning Sun. Een album vol zwoele americana met rootsy gitaren, doordachte lyrics en een oprechte stem die je meeneemt op een roadtrip door The Deep South.

KNARS

Met hun mix van breakbeat, garagepunk en drum’n bass invloeden sloopt de band KNARS (voorheen Knarsetand) festivals en haalt de ene positieve recensie na de andere binnen. Wie Knarsetand heeft gezien op Popcity, Simmerdeis of Zappop weet waarom iedereen het over ze had.

De band is terug met een nieuwe rauwe sound, vernieuwde bezetting, een energie als nooit tevoren en één boodschap: Welcome to the Mad House, wat tevens de titel van het kersverse album is.

Denk aan harde riffs, diepe subs, agressieve synths, psychedelische soundscapes, felle teksten, en vooral, muzikaliteit, want alhoewel dance muziek, wordt de muziek door een zevenkoppige band, inclusief twee blazers, live gespeeld. Optredens van Knarsetand zijn even wild als mysterieus, even dansbaar als sexy. Zweten en dansen, over de top van de moshpit en weer terug.

Referenties die al snel worden genoemd zijn The Prodigy, Pendulum en Rage against the machine. Maar Knarsetand heeft vooral een eigen sound die elke zaal verandert in een bak kolkende energie.

De avond wordt geopend door Friese band Psychotic Lumberjacks; vier gepassioneerde muzikanten met een alternatieve kijk op garage en desert rock en een gloednieuw debuutalbum op zak.

Meer info: www.iduna.nl.