Op Streek met wereldmuziek in Café Marktzicht

DRACHTEN

De formatie Op Streek komt zaterdag 17 november om 20.30 uur naar Café Marktzicht te Drachten.

Deze groep brengt tijdens de Raspavond wereldmuziek ten gehore. De Raspavonden worden georganiseerd door de trekharmonicasociëteit Rasp, waarbij de trekharmonica centraal staat.

Op Streek is een folklore-orkest, ontstaan vanuit de volksdansmuziek. Het merendeel van de orkestleden is dan ook actief in de volksdanswereld. Het repertoire bestaat uit wereldmuziek, afkomstig uit Oost-Europa, de Balkan, Zuid-Europa, maar ook uit Finland, Ierland, Israël, Engeland, Amerika en Nederland. Mooi voor volksdansers, feesten en (luister-)evenementen.

Het orkest bestaat uit zeven leden: Gea Meester (zang en fluiten), Geja Everaarts (klarinet, blokfluit en zang), Gouke Geus (viool en zang), Jelle Boonstra (slagwerk en zang), Hessie Kloosterman (accordeon, trekzak en zang), Jan Eijzenga (gitaar en zang) en Maaike van den Akker (contrabas en zang).