Week van de dementie bij Sûnenz en ZuidOostZorg

DRACHTEN

In het Odensehuis Dirk Baron is woensdag 14 november van 11.00 tot 15.00 uur is Open huis en Informatiemarkt in het Odensehuis Dirk Baron.

Deze markt is een onderdeel van de Week van de dementie van 5 tot 16 november. Bij ZuidOostZorg en Sûnenz in samenwerking met het Odensehuis Dirk Baron wordt een week lang stil gestaan bij dementie en de impact die dit heeft. Binnen de Week van de dementie worden diverse activiteiten en exposities rondom dit thema georganiseerd.

Open huis en Informatiemarkt

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Hiermee groeit ook de belangstelling, maar ook de vragen rondom dit onderwerp. Om mensen te kunnen helpen die hiermee te maken krijgen is een informatiemarkt georganiseerd. Tijdens deze markt is er de mogelijkheid voor vragen te stellen, informatie uit te wisselen en ervaringen te delen. Aanwezig op de informatiemarkt: Sensara, massagepraktijk Elvarah, Wmo-loket, casemanagers dementie, fysiofit, Zintouch, beeldzorg, demonstratie Medido, braintrainer en meer.

Overige activiteiten

Tijdens de Week van de dementie zijn er twee exposities te zien in Sûnenz/Neibertilla. De expositie Mist is een foto-expositie van partners van jonge mensen met dementie in beeld. De andere expositie is Zie wie ik aan het worden ben. Dit is een serie bijzondere portretten vanuit het collectief AlzheimerFluisteren, dat opgericht is door Adelheid Roosen.

In ‘t Holdert in Drachten is dinsdag 13 november ‘s avonds het Alzheimercafé en tot slot het Odenseconcert in het Odensehuis donderdag 15 november. Het overzicht van de activiteiten staat op www.zuidoostzorg.nl.