Dick van Arkel in galerie Hoogenbosch

Gorredijk

Bij galerie Hoogenbosch in Gorredijk wordt van 28 oktober tot en met 23 december het werk vertoont van Dick van Arkel.

Vvan Arkel antwoord te vinden op de vraag: hoe schilder je dat wat niet te zien is? De tussenruimte.

Het is 1854. Indianen opperhoofd Seattle richt zich met een indringende rede tot de Amerikaanse regering die het land van de Indianen wil kopen. Zijn rede beschrijft het enorme gevoel van verbondenheid van de Indianen met de aarde en met alles wat daarop leeft of leefde: hoe kun je de lucht bezitten?

Dick van Arkel (1950) stelt de vraag: hoe kun je de lucht schilderen? Waar vragen die met waarom beginnen vragen zijn naar de inhoud, is de hoe-vraag er een naar de vorm. Van Arkel stelt de vraag in de vorm van een schilderij: hoe schilder je dat wat niet te zien is? De tussenruimte. Hoe schilder je wat tijdelijk is, vluchtig, en voorbijgaat? Hoe kun je de lucht schilderen?

Er zijn ook kleine presentaties van Jan Radersma, Marije Bouman, Jan Roos, Krin Rinsema, Jonas Snijder, Gerard Mooy, Piet Moerman en Hans Boer.

En er is werk van onder andere Han Klinkhamer, Thamar Haak, Wim Quist, Sjoerd de Vries, Martin Tissing, Wim Biewenga, Klaas Koopmans, Boele Bregman en Fred Pollack.