Uniek dubbelconcert Samoosara & Opsterlands Strijkers Ensemble

LIPPENHUIZEN

Het Jiddische muziektrio Samoosara ontmoet zondag 11 november 2018 het Opsterlands Strijkers Ensemble in de Piterkerk van Lippenhuizen voor een uniek dubbelconcert met de titel Mazzeltof.

Een muzikale ontdekkingsreis door de Jiddische en Joodse cultuur. Het Jiddische muziektrio Samoosara ontmoet zondag 11 november 2018 het Opsterlands Strijkers Ensemble in een uniek dubbelconcert met de titel Mazzeltof. Het concert is in de Piterkerk van Lippenhuizen.

Dirigent en arrangeur Jan Andries Dijkstra uit Nij Beets schreef voor de ontmoeting speciale arrangementen. Samoosara trakteert het publiek op een muzikale lach en een traan. Theatraal en met humor gebracht. Vanaf 15.00 uur gaan Samoosara en het Opsterlands Strijkers Ensemble zowel solo als samen dit avontuur aan. Om het publiek mee te nemen op een onvergetelijke muzikale reis. Dat noemen we nog eens: Mazzeltof (geluk gewenst).

Samoosara

Samoosara bestaat uit: Johan Cnossen (dwarsfluit en zang), Wietze de Jong (accordeon en zang) en Anje de Jong (viool en zang). De muzikanten uit Broek, Lippenhuizen en Hemrik spelen nu zeven jaar samen. In de samenstelling accordeon, dwarsfluit en viool krijgen de authentieke klezmermelodieën een frisse klank. Samoosara wisselt instrumentaal en vocaal af. Verhalen, gedichten en witzen (grappen) zijn onderdeel van hun optreden. De meeste liedteksten zijn in het Fries vertaald. Het trio nodigt ook het publiek uit mee te zingen.

Opsterlands Strijkers Ensemble

Het Opsterlands Strijkers Ensemble bestaat uit een groep van 10 enthousiaste strijkers (3 eerste, 3 tweede violen, een altviool en 3 celli). Het ensemble staat onder leiding van Jan Andries Dijkstra. Vorig jaar bestond het OSE 45 jaar. ,,We willen laten zien en laten horen dat je ook op oudere leeftijd veel plezier kunt beleven aan het samen musiceren”, aldus de leden.

Entree: 8 euro p.p. inclusief 1 consumptie

Kaarten reserveren: hupselma@kpnmail.nl

www.samoosara.nl