Deze week in De Lawei

DRACHTEN

In De Lawei zijn deze week de volgende voorstellingen te zien.

Geniet ervan!

Marjan Berk en Jelke Smit zijn een warme golf van empathie. Bij alles wat de dames doen wordt geroepen: Geniet ervan! Iedere tegenslag is een moment van genot. In de voorstelling Geniet ervan! wordt de bezoeker meegenomen in een vrolijk muzikaal verhaal over hoop, geloof en liefde. Twee generaties bezingen, spelen en lezen hilarische, schokkende, ontroerende en onvervalste levenservaringen. Geniet donderdag 8 november om 14.30 uur van deze positieve voorstelling.

Noord Nederlands Toneel

Dorian is gesitueerd in de hedendaagse kunstmarkt, waar Dorian Gray (Bram van der Heijden),- een ambitieuze kunststudent met een moeilijk verleden, maar een fantastisch uiterlijk -, de protegé wordt van de ooit invloedrijke kunstverzamelaar Bambi Pelecano (Bien de Moor). Bambi ziet in Dorians jeugdigheid en aantrekkingskracht een mogelijkheid om haar sterrendom nieuw leven in te blazen. Dorian is een visueel spektakel, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen. Bewonder dit juweeltje van het Noord Nederlands Toneel donderdag 8 november om 20.00 uur.

René van Meurs

De afgelopen tijd heeft René van Meurs weer van alles meegemaakt waar de cabaretier heel graag over komt vertellen. Dingen die gedeeld moeten worden, maar ook dingen die echt gehoord moeten worden. Het zou zomaar weer een avond vol mooie verhalen, rake grappen en een flink tempo kunnen zijn, maar René belooft niks. Beloof jij dat je vrijdag 9 november om 20.15 uur langs komt?

Late Lente

Ambities, reputaties en familiebanden dreigen de vijftiger Mira en de twintiger Bow uiteen te drijven. Als dan ook nog ego’s botsen, maskers vallen en harten dreigen te breken, staat Mira voor het grootste dilemma van haar leven: zichzelf redden of eindelijk zichzelf worden. Late Lente is een brutale en pittige tragi-komedie over de worsteling tussen wat hoort en wat moet, tussen het hart en het hoofd, ambitie en affectie en over wat groeit tussen de oren èn tussen de lakens. Bezoek Late Lente zaterdag 10 november om 20.00 uur in De Lawei.

Bier & Spijs | Herfstproeverij

Voor iedereen die meer houdt van bier dan van wijn, organiseert De Lawei een ware bierproeverij. Woensdag 14 november om 18.00 uur worden er heerlijke bieren geserveerd in combinatie met de beste gerechten. Geniet van het uitgebreide driegangendiner met complementaire bieren in theatercafé Hopper voor slechts € 32,50 per persoon. De gastheer van de avond vertelt alles over de bier / spijs combinatie!

Sir | Lunchfilm

De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, een zoon van een rijke familie uit Mumbai, wiens leven minder perfect is dan het lijkt. Terwijl beide werelden samenkomen en de aantrekkingskracht tussen de twee overduidelijk is, lijkt een gelijkwaardig leven samen echter niet tot de mogelijkheden te behoren. Sir is donderdag 15 november te zien om 10.30 uur. Maak de filmochtend compleet en geniet in theatercafé Hopper van een heerlijk luncharrangement. Je betaalt dan maar € 17,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde lunch.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.