Expositie Indrukwekkende momenten II Kleintje Kunst

WIJNJEWOUDE

In Galerie Efterom is vanaf 3 november de expositie Indrukwekkende momenten II / Kleintje Kunst te bekijken.

Naast de drie kunstenaressen, Heleen van der Tuin, Riet Bakker en Sonja van Dijk die in hun werk indrukwekkende momenten laten zien is er ook werk van diverse andere kunstenaars te zien.

Galeriehoudster Jikke van de Waal-Bijma: ,,Het werk van de die kunstenaressen maakt indruk door een sterke persoonlijke hantering van kleur, vorm, licht, textuur en structuur. Het zijn impressies van een bepaald moment waarbij het gekozen materiaal een belangrijke rol speelt. Door de eigen werkwijze wordt het een boeiend en interessant kijkspel. Het werk wat getoond wordt is opvallend en in het oog springend. Kleurrijk en imposant maar onderling sterk contrasterend. Enerzijds wordt er ingetogen werk getoond, anderzijds speels en uitbundig werk. Ook is er aandacht voor werk van andere kunstenaars.”

Het werk van keramiste Riet Bakker (Cornwerd) valt op door de strakke, ingetogen vormgeving van haar handgevormde objecten. Haar inspiratie haalt ze uit het architecturale aspect van vormen uit de natuur.

De keramische objecten van Sonja van Dijk (Bergambacht) zijn hoofdzakelijk gebaseerd op handvormen. Soms voegt ze gedraaide elementen toe en andere speelse vormen. Op deze manier ontstaan vrolijke groeivormen.

Het werk van Heleen van der Tuin (Groningen) valt op door het gebruik van heldere en stralende kleuren. Haar abstracte werken zijn echte kleurbronnen waarbij het licht-donker een bijzondere plaats inneemt. Met strakke lijnen laat ze in een serie zeefdrukken het typische vlakke en lege Groningse landschap zien. Ze schildert met olieverf en acrylverf.

Bij Kleintje Kunst worden kleine objecten getoond. Groots werk / klein van formaat. Diverse kunstenaars laten werk zien van glas, keramiek, zilver, leer, metaal en mixed media.

De expositie loopt t/m zondag 16 december 2018. Galerie Efterom ligt aan de te Nijenhuiswei 13 in Wijnjewoude. De galerie is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.galerie-efterom.nl.