Gevarieerd weekend in Iduna met Feuerengel, Holland Heavy Festival, bluesfenomeen Eric Gales en New Wave-pionier Lene Lovich

DRACHTEN

Komend weekend biedt Poppodium Iduna een goed gevuld aanbod in uiteenlopende genres.

Uitverkochte show van Feuerengel: A Tribute to Rammstein

Iduna trapt het weekend vrijdagavond 2 november af met een uitverkochte show van Feuerengel, de Rammsteincoverband waar zelfs Rammstein zelf zeer over te spreken is. Het publiek kan zich klaar maken voor een spectaculaire show met veel special effeccts en bovenal de perfect gecoverde wereldhits van één van de meest spraakmakende bands allertijden.

Holland Heavy festival: een overzicht van de vroege en huidige Nederlandse Heavy Metal scene.

Zaterdag 3 november start vanaf 15 uur het Holland Heavy Festival, hét festival dat een overzicht geeft van de vroege en huidige Nederlandse Heavy Metal scene. Heavy metal band Picture zal ter ere van zijn veertigjarige bestaan de hoofdact zijn in de originele, klassieke, line-up. Hiernaast zullen ook Jurassic Park, Vandale, Emerald, Sad Iron, Burning, Ear Danger en Damn acte de presence geven op dit unieke evenement.

Amerikaanse gitaarvirtuoos Eric Gales

De charismatische gitarist/zanger Eric Gales staat bekend om zijn stevige riffs en kenmerkende solo’s. Op zondagmiddag 4 november vanaf 15 uur speelt de Amerikaanse gitaarvirtuoos met zijn band een dynamische combinatie van rock, funk en dampend vette bluesrock. Joe Bonamassa noemt hem een van de beste gitaristen ter wereld. Carlos Santana zegt dat hij absoluut fantastisch is en Dave Navarro verbaast zich erover dat Eric Gales niet al lang is uitgeroepen als beste rockgitarist aller tijden, dus dat belooft wat.

New-Wave pionier Lene Lovich

Lene Lovich groeide eind jaren '70 uit tot een icoon in de Punk en New Wave scene. Ze scoorde grote hits met Lucky Number, Say when en Bird Song. Het leverde haar de bijnaam Queen of Quirk op en ze was van grote invloed op een generatie pop en alternatieve acts, van Nina Hagen tot Boy George en Madonna tot Dresden Dolls. Haar debuutalbum Stateless wordt gezien als een new-wave klassieker. Lene Lovich denkt nog lang niet aan haar pensioen en toert nog steeds met haar band de wereld over. Zondagavond is deze grande dame te aanschouwen in Iduna vanaf 20 uur.

Meer info en tickets: www.iduna.nl