Jubileumconcert Uit Het Hart in Zuiderkerk Drachten

DRACHTEN

Het koor Uit Het Hart geeft zaterdag 3 november om 19.30 uur een jubileumconcert in de Zuiderkerk in Drachten.

Het jaar 2018 staat bij het koor Uit Het Hart in het teken van hun 10 jarig jubileum. Dit willen ze niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben ze in het voorjaar van 2018 een Jubileum Concert gegeven in de Flambou te Surhuisterveen. Dit bleek een groot succes en dat vroeg om een vervolg. Daarom volgt in het najaar een tweede jubileumconcert van het koor Uit Het Hart. Deze vindt zaterdagavond 3 november plaats in de Zuiderkerk aan de Burgemeester Wuiteweg 71 te Drachten.

Het gelegenheidskoor ontstond uit een aantal leden van de Bethel-kerk in Drachten en telt nu 60 leden. Het koor zingt onder andere religieuze liederen en spirituals. Het koor treedt regelmatig op en verleent medewerking aan bijzondere diensten. Het gemengde koor staat tevens 10 jaar onder de bezielende leiding van dirigent Jelte Kooistra uit Drogeham. Hij weet het koor te inspireren en mede door zijn enthousiasme is het koor gegroeid tot wat het nu is. Zowel het ledenaantal en het muzikaal niveau is nu sterk verbeterd.

Deze avond zal de begeleiding van het koor en de samenzang worden verzorgd door niemand minder dan organist Ronald Knol. Deze bekende organist was 12 jaar het gezicht achter het orgel in Steenwijk en was jaren de vaste begeleider van het Christelijk Mannenkoor Steenwijk. Ook dirigeerde hij een gospelkoor en componeerde hij een musical. Hij is een muzikaal talent die zijn sporen reeds heeft verdiend in de muziek. Inmiddels verschenen drie cd’s van zijn hand en werkt hij regelmatig mee aan evenementen.

Deze avond zullen ook alleen de mannen uit het koor van zich laten horen en is er samenzang van bekende liederen. De toegang van de avond is gratis en de aanvang is 19.30 uur.