Determinatiedag in het OBSERVEUM

BURGUM

In het Observeum in Burgum wordt zaterdag 3 november tussen 13 en 16 uur een determinatiedag gehouden.

Bijna iedereen heeft wel iets in huis, dat een zekere waarde vertegenwoordigt. Dat kan van alles zijn: een antiek voorwerp, een tekening of grafiek, een schilderij, fossielen, bijzonder gesteente of een archeologische bodemvondst.

Menigeen vraagt zich af of de waarde ervan kan worden vastgesteld, of het echt of namaak is, waar het vandaan komt. Om een antwoord op deze vragen te vinden is het oordeel van een deskundige nodig. Dat kan allemaal tijdens de determinatiedag, die zaterdag 3 november in het Observeum gehouden wordt.

Die middag staat tussen 13:00 en 16:00 uur een team van deskundigen klaar om de meegebrachte vondsten en voorwerpen te beoordelen en te taxeren. Het team staat onder leiding van dhr. E. Kramer, oud-conservator van het Fries Museum. Determinatiedagen in voorgaande jaren leren dat het wel eens gezellig druk kan worden en dat er naast de bekende kitsch soms heel bijzondere en kostbare voorwerpen opduiken.

OBSERVEUM – museum & sterrenwacht is gevestigd aan de Menno van Coehoornweg 9 te Burgum en is 3 november vanaf 13:00 uur geopend. Vanaf dat tijdstip kunnen bezoekers met vondsten/voorwerpen terecht, de entree is die middag gratis, koffie en thee worden vers gezet.

Voor nadere details zie: www.observeum.nl of bel 0511-465 544.