Eerste Otterloop van Eernewoude

EARNEWÂLD

In Eernewoude is zondag 28 oktober de eerste Otterloop van Eernewoude, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Otter in samenwerking met SportsDrachten en met medewerking van it Fryske Gea en Camping It Wiid.

Het is een recreatieve sponsorhardloop en wandeltocht voor kinderen en volwassenen nabij het schitterende natuurgebied de Alde Feanen in Eernewoude (Friesland). De bedoeling van de eerste Otterloop is om door middel van persoonlijke sponsoring via de lopers geld bijeen te brengen om het laatste grote probleem van de Otter op te lossen: de verdrinkingsdood in visfuiken. Het is een onderdeel van de crowdfunding-campagne Laat de otter niet stikken.

De deelnemers kunnen kiezen tussen 8 km, 4,4 km, 2 km en de KidsRun. Naast het hardlopen is er ook een wandeltocht over 8 km, 5 km en 3.6 km. Alle informatie is te vinden op www.vriendenvandeotter.nl.