Lezing over Voedselbossen

DRACHTEN

In Wijkcentrum De Utwyk in Drachten wordt donderdag 25 oktober een lezing gehouden over eetbare vruchten.

Het is volop herfst! Veel bomen dragen nu eetbare vruchten. Als er veel van deze bomen en struiken bij elkaar worden geplant kan men een voedselbos krijgen. Een van de belangrijkste kenmerken van deze zeer duurzame, langlevende ecosystemen is de enorme productie die ze opleveren in de vorm van voedsel, voor mens en dier. Een inspirerend concept dat al enkele zeer geslaagde voorbeelden kent, in binnen- en buitenland.

Maar daar is wel wat kennis voor nodig. In de lezing van Kwekerij Arborealis wordt aan de hand van voorbeelden verteld wat een voedselbos inhoudt en hoe een goed voedselbos is opgebouwd. Ook komen de meer en minder bekende planten aan bod die je kan gebruiken om je voedselbos – of voedseltuin!- op te bouwen.

Ook gaan ze in op de vraag wanneer iets een voedselbos is, en waarom je een voedselbos zou aanleggen. Want wat heeft een voedselbos naast eetbare planten nog meer te bieden? Is een voedselbos een modeverschijnsel of heeft het een andere oorsprong?

De lezing wordt gehouden bij afdeling Drachten van Groei & Bloei. De lezing start om 19:45 en vindt plaats in Wijkcentrum De Utwyk, Oud Ambacht 116, 9201SZ Drachten.

Toegang is gratis.