In Iduna: Popquiz, uitverkocht Hûnekopfestival en punkfestival Morning Wood

DRACHTEN

In Poppodium Iduna is komend weekeinde de volgende activiteiten.

Popquiz

Poppodium Iduna gaat donderdag 25 oktober weer van start met de maandelijkse gratis toegankelijke popquiz! Aan de hand van muziekfragmenten, beeldfragmenten en algemene vragen kunnen deelnemers het hierbij tegen elkaar opnemen om te bepalen wie DE popkenner van Drachten is. In deze epische popstrijd vallen diverse leuke prijzen te verdienen zoals vrijkaarten voor concerten. Deelname kan alleen of in teams van maximaal 3 personen.

Uitverkocht Hûnekopfestival in Iduna

Het inmiddels uitverkochte Hûnekopfestival vindt zaterdag 27 oktober plaats in Iduna. De Hûnekop speelt na afwezigheid van een jaar slechts twee shows, die plaats vinden op hun eigen festival. Omdat deze editie zo snel was uitverkocht, is er nog een tweede datum van zaterdag 10 november bekend gemaakt, daarvoor zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Ook de jongste fans worden niet vergeten, want zoals ieder jaar speelt de Hûnekop een akoestische set speciaal voor de Hûnekop-kids.

Morning Wood festival

Het Friese onafhankelijke punkrock label Morning Wood Records bestaat vijf jaar. Om dat te vieren hebben Poppodium Iduna en Jouke Rispens van Morning Wood Records de handen ineen geslagen voor het Morning Wood Festival van zondag 28 oktober. Een festival voor iedereen die in de jaren 90 bij de Music Store of Free Record Shop zat te wachten op de nieuwe Punk-o-Rama, Give ‘em The Boot of Fatwreck verzamelaars. En voor diegenen die keihard NOFX en Pennywise door de speakers knallen en elk jaar festivals zoals Groezrock, Punk Rock Holliday of het Nederlandse Jera on Air bezoeken.

Het festival geeft een overzicht van bands van het eigen Morning Wood label, opkomende bands en gevestigde (inter-)nationale namen. Afsluitende act is het Amerikaanse Down By Law dat menig punkrocker- en skaterhart sneller zal doen laten kloppen en dit jaar weer een nieuw album uit heeft gebracht. Daarnaast zullen I Against I, Vitamin X, Priceduifkes, Generation 84, Hoist the Colours en Sun-o-Bathers acte de presence geven op deze jubileumviering van Morning Wood.

Meer info: www.iduna.nl