Valentina Toth presenteert cd in Karmelklooster

DRACHTEN

Pianiste Valentina Toth presenteert zondag 14 oktober om 15 uur haar nieuwe cd in het Karmelklooster in Drachten.

De Nederlandse pianiste Valentina Toth (1994) brengt in 2013 haar eerste CD, Hungarian Horizon, uit bij het label Challenge Records. Deze CD wordt lovend ontvangen en in Frankrijk bekroond met een Diapason d’Or.

Sindsdien heeft ze niet stilgezeten; ze is vanaf 2014 de vaste pianiste van het TV-programma De Tiende van Tijl en soleert onder andere met het Radio Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Blazers Ensemble en het Nationaal Jeugd Orkest.

Nu, vijf jaar later brengt ze haar tweede CD uit, opnieuw met werk van een Hongaarse componist: Ernst von Dohnanyi. Zij geeft ter gelegenheid hiervan een feestelijk releaseconcert in het Karmelklooster.