Opnieuw een Radboudruiter Nederlands Kampioen

HARICH

De Radboudruiters zijn weer een kampioen rijker. Ditmaal in de mensport. Larissa Jansma en Stal HoneyBee’s Jolivier werden afgelopen weekeinde Nederlands Kampioen SMW klasse L enkelspan pony’s.

Een samengestelde menwedstrijd (SWM) bestaat uit drie proeven: een dressuurproef, een vaardigheidsproef en een marathon. De marathon bestaat weer uit drie trajecten waaronder het spectaculaire hindernistraject met onder meer de publiekstrekkende waterhindernissen. Het kampioenschap wordt over twee dagen verreden.

Dijk van een proef

Als allereerste starter zette Larissa een dijk van een proef neer in de dressuur. De 3 juryleden beoordeelden deze met een gemiddelde van 67,1%; goed voor de eerste plaats in het klassement. De vaardigheidsproef verliep goed. Er vielen geen balletjes van de pylonen, maar helaas ging het net een fractie te langzaam. Dit leverde 2,5 strafpunt op voor tijd en daardoor belandden ze voor dit onderdeel op plaats zes. In het tussenklassement behielden zij vooralsnog de eerste plaats.

Op de tweede dag reden Larissa en Jolivier een goede marathon. Zij reden snel en foutloos alle hindernissen door en dat was goed voor de vierde plaats op dit onderdeel. In het eindklassement waren deze drie klasseringen goed voor goud.