Negatief zwemadvies Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland wegens blauwalg

Sumar

Met ingang van 15 augustus 2018 geldt een door de provincie Fryslân ingesteld negatief zwemadvies voor Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland aan de Burgumer Mar, gemeente Tytsjerksteradiel en voor de Tsjûkemar Ulesprong te Sint Nicolaasga, gemeente De Fryske Marren.

De kans op gezondheidsklachten is daar te hoog in verband met de aanwezigheid van blauwalgen. Bij de zwemgelegenheden wordt met borden aangegeven dat er een negatief zwemadvies geldt. Hiermee komt het totale aantal zwemlocaties met een negatief zwemadvies in Fryslân op 7. Actuele informatie is te raadplegen via de internetsite www.zwemwater.nl.

De zwemwatertelefoon (058-2925650) van de provincie is het gehele zomerseizoen bereikbaar. Bij dit nummer is tot eind september de meest actuele informatie over de waterkwaliteit van het zwemwater in de provincie beschikbaar. Specifieke vragen zijn te stellen per e-mail aan zwemwater@fumo.nl.


Auteur

fokke.wester