Bijeenkomst voor omwonenden brand Handwerkerszijde

Drachten

De gemeente Smallingerland houdt een bijeenkomst voor direct omwonenden van het huis aan de Handwerkerszijde waar vannacht bij een brand twee personen om het leven zijn gekomen.

Vannacht heeft een felle brand gewoed in een woning aan de Handwerkerszijde. Daarbij zijn twee mensen om het leven gekomen, een moeder en haar zoon. De vader en een andere zoon zijn door de brandweer van het dak gehaald en opgenomen in het ziekenhuis. Over hun toestand is nog niets bekend.

 ,,Wij zijn zeer geschokt door deze gebeurtenis. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers. Onze zorg gaat ook uit naar de omwonenden die de brand en deze ingrijpende gebeurtenis van zeer nabij hebben meegemaakt'', aldus burgemeester Tom van Mourik van Smallingerland, die vanwege de brand zijn vakantie in het buitenland onderbrak.

Vannacht en vandaag hebben verschillende hulpverleningsinstanties en de gemeente hulp geboden aan opvang van de slachtoffers in de vorm van onderdak en nazorg. Via Slachtofferhulp wordt begeleiding geboden aan slachtoffers en omwonenden. De woningbrand heeft een grote impact op de buurt en de omwonenden. Daarom wordt een bijeenkomst voor direct omwonenden georganiseerd.

Die bijeenkomst is besloten en bedoeld voor de direct omwonenden die hiervoor worden uitgenodigd.

Lees ook: Twee doden bij brand in Drachten


Auteur

fokke.wester