Lezing: Tinco Lycklama in Syrië – toen en nu

BEETSTERZWAAG In het Lycklamahuis in Beetsterzwaag houdt archeoloog, kunstenaar en Syriëkenner Theo de Feyter donderdag 12 juli om 20 uur de lezing Tinco Lycklama in Syrië – toen en nu.

De reis van Tinco door Syrië wordt door Theo gevolgd aan de hand van zijn eigen schilderijen (gouaches), die hij vanaf de jaren 1990 tot 2017 in Syrië maakte. Hij heeft aandacht voor de veranderingen in het gebied en de moderne tijd. Een aantal van zijn gouaches zijn nu te zien in de huidige Tinco tentoonstelling. Dit is de vierde lezing van de lezingenserie op de donderdagavond bij de Tinco Lycklama Tentoonstelling Een Friese jonker in de Oriënt, die tot 9 september in Beetsterzwaag te zien is. Hier wordt het bijzondere verhaal verteld van een bijna vergeten adellijke Fries, die opgroeide in Beetsterzwaag en als jonge man ruim drie jaar door de Oriënt reisde.

De lezingen worden elke week gehouden. Onderwerpen zijn o.a: het Oriëntalisme; Tinco in de stad van de Perzen; Archeologie van het Nabije Oosten ten tijde van Tinco. Verrijk uw kennis door één of meer lezingen bij te wonen. Kijk voor het complete programma van de lezingen op www.historischbeetsterzwaag.nl/lezingen. De locatie is het statige Lycklamahuis, het geboortehuis van Tinco. Buiten de lezingen om is dit pand niet toegankelijk voor publiek.

De lezingen worden georganiseerd door Historisch Beetsterzwaag samen met Cultbee in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Locatie: Lycklamahuis, Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag

Kaartverkoop: Voorverkoop aan de kassa van de Tinco Tentoonstelling en online met toeslag via www.historischbeetsterzwaag.nl en op de avond zelf ook bij de kassa aan de zaal. Het volledige lezingenprogramma is te vinden op: www.historischbeetsterzwaag.nl/lezingen