in het Slingepark

Drachten

Drachten en omstreken staan van 28 juni tot en met zondag 1 juli in het teken van muziek, circusacts, straattheater en kindervoorstellingen in en rondom het Slingepark tijdens Simmerdeis. Het publiek wordt overspoeld door avontuur en soms zelfs uitgedaagd om mee te doen.

YoungGangsters, Finestra Aperta, Danny Vera en Sue the Night staan garant voor een fantastische editie. Het complete programma per dag is te vinden op de site www.simmerdeis.nl. We lichten er een paar voorstellingen uit.

Voor het hele gezin: Kanoet

Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle spulletjes alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert, met hulp van de kinderen uit het publiek, het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Zo bewijst hij dat hij zich, net als kanoetenkuikens, goed alleen kan redden. In samenwerking met organisaties op het gebied van natuur en natuureducatie is een prachtige voorstelling gemaakt die kinderen met andere ogen naar de natuur laat kijken. Te zien zaterdag en zondag op Schiereiland, op loopafstand van het Slingepark (richting de Sluisfabriek).

Us nocht speelt Slachfjild

Slachfjild biedt een hilarisch inkijkje in de organisatie van de opening van een cultureel centrum. Iedereen is erbij betrokken: de wethouder, de gymvereniging, het lokale muziekkorps en de rest. Echter zowel voor als achter de schermen loopt het niet helemaal zoals gepland. Een ramp voor het organisatie-comité maar voor de toeschouwers des te leuker. Schuif aan voor een Friestalig komisch ‘iepenlofspul’. Zaterdag en zondag op de Piramide.

YoungGangsters

Na het succesvolle Old Gangsters Never Die, vorig jaar op Simmerdeis, zijn de YoungGangsters terug met DisasterLicious, hun gloednieuwe show, over the one and only Hansje Brinker die door zijn vinger in de dijk te steken heel Nederland behoedde voor een overstroming. Hoor de dijken kraken, voel het water rondspatten en doe mee met het avontuur. Gebaseerd op epische rampenfilms als Twister en Deep Impact aan de ene kant en de realiteit van het aardbevingsleed in Groningen aan de andere, creëert YoungGangsters een eigen rampervaring. Een theaterspektakel in de buitenlucht voor ramptoeristen met stalen zenuwen. Te zien vrijdag t/m zondag.

Finestra Aperta

De zinderende voorstelling Finestra Aperta, elke dag op het Gaastereiland, laat muziek- en circustheater elkaar ontmoeten in de grootste bamboedome ooit gebouwd in Europa. Fascinerende karakters klimmen over touwen, kooien en dwarsbalken. Ze zweven door het luchtruim en tarten de zwaartekracht, geleid door een onvoorspelbare kracht: de muziek. Soms loom, soms opzwepend. Soms in harmonie en soms chaotisch. Zeven acrobaten en vijf muzikanten zoeken samen met het publiek naar evenwicht, houvast.

The Polkadots

De zingende zusjes Lau en Soof zingen zaterdag hun show aan elkaar met als inspiratiebron alle dagelijkse dingen waar je eigenlijk nooit bewust naar kijkt. Denk aan massaproducten, voedsel in blik, hamburgers en huishoudelijke apparaten en het gezondheidsvirus die velen van ons te pakken hebben. En dit alles doen ze in hun ‘Barbie-gym’.

Gospel

Michelle David, zangeres van Michelle David & The Gospel Sessions zingt naar eigen zeggen muziek voor hart en ziel. Voor Michelle zorgt muziek voor troost en kracht en dat is dan ook te horen op het nieuwste album. Overal waar ze optreden zijn de reacties hetzelfde: er wordt gedanst, gejuicht en mensen worden verbonden door de boodschap van liefde.

Straf

Ook bij de vijverbar kunnen bezoekers zich opmaken voor feestelijke dansbare muziek. Straf speelt naar eigen zeggen ‘polderpolka’: Nederlandstalige-elektro-akoestische-postpunk-fanfare-ska-folk-‘n-roll-met-een-zwart-randje. Een hele mond vol, maar vooral aanstekelijke muziek die je niet wilt missen op de donderdag. Ook The Sugar Berries zullen zorgen voor een gevarieerde swingende mix van vrolijke nummers. Er wordt gezongen met de jaren ‘20 als inspiratie met hier en daar banjolele of een uke. Gegarandeerd een feestje zaterdag.

Sue the Night | donderdag

Indie popband Sue the Night timmert flink aan de weg. Frontvrouw Suus schrijft de liedjes zelf en heeft de wereld inmiddels kennis laten maken met een prachtig lijstje platen. Deze relaxte en tegelijk energieke sound maakt het feest compleet.

The Brahms | vrijdag

The Brahms hadden met hun eerste singel Golden in 2015 gelijk een 3FM Megahit te pakken. Ze stonden in het voorprogramma van The Kooks en zorgden zelf ook al snel voor uitverkochte zalen. Met Me And My Damn Dreams laat de band weer van een hele nieuwe kant zien.