Frysk Kampioenskip Skoulûken

EARNEWÂLD

Zeilvereniging E.M.M. uit Earnewâld houdt zondagmiddag 3 juni vanaf 14:30 uur het Frysk Kampioenskip Skoulûken.

Skoulûke (schouwtrekken) is een variant op het bekende touwtrekken. Er wordt gestreden in tweetallen. Eén teamlid roeit in een open roeischouw terwijl het andere teamlid op een plateau op de achtersteven staat om het touw en de tegenstander in bedwang te houden.

Al roeiend moeten de teams proberen een afstand van 5 meter af te leggen. Er wordt gestreden in drie verschillende klassen: kinderen t/m 12 jaar, jeugd t/m 17 jaar en volwassenen.

Deze activiteit is onderdeel van de de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag in juni, juli en augustus een activiteit die plaatsvind in en om het centrum van Earnewâld.

Het wedstrijdwater is het nieuw aangelegde verbrede water van de Ringvaart direct gelegen naast het Toeristenbureau in Earnewâld. Een prachtige plek waar het publiek van alle kanten een goed zicht heeft op dit spektakel. Klaas Jansma, de bekende Friese skûtsjeverslaggever zal op gezette tijden live verslag doen van dit Frysk Kampioenskip Skoulûken

Inschrijven kan bij het Toeristenbureau Earnewâld, telefoonnummer 0511-539500 of via de mail info@earnewald.nl

Deze activiteit is onderdeel van de de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf 20 mei t/m 30 september een activiteit die plaatsvind in en om het centrum van Earnewâld.

Kijk voor het gehele zomerprogramma op www.earnewald.nl.

Datum: 3 juni 2018

Locatie: Ringvaart – Toeristenbureau

Plaats: Earnewâld

Tijd: 14.30 uur

Toegang: Gratis