Zilveren Miente Steensma verdient in Diever NK-ticket

Gieten

Miente Steensma uit Drachten mag op 24 juni meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen MTB. Hij kwalificeerde zich Pinkstermaandag door tweede te worden bij de districtskampioenschappen.

Bij de districtskampioenschappen van de KNWU regio Noord in Gieten kwam Steensma uit in de categorie Masters 50+. Via deze wedstrijd konde de deelnemers zich rechtstreeks plaatsten voor het Nederlands kampioenschap op 24 juni in het Brabantse Rucphen.

Gezien de harde wind werd het een waaierkoers, waarbij diverse renners 'op de kant' werden gezet. De benen van Steensma waren echter goed in orde. In de voorlaatste ronde reed de winnaar in deze categorie weg en in de laatste ronde deed Steensma het zelfde. Hij eindigde solo op een tweede plaats en mocht zo de zilveren medaille in ontvangst nemen. Nu kan hij volgende maand zijn opwachting maken tijdens zijn eerste Nederlands kampioenschap.


Auteur

Fokke Wester Redacteur