Expositie Ontmoeting

DE WILGEN

- In Galerie Buitengewoon in De Wilgen tonen drie kunstenaars uit Smallingerland tot en met 24 juni hun werk.

Drie disciplines, drie culturen, drie uitgangspunten komen samen in de tentoonstelling ONTMOETING.

De eerstvolgende openingstijden zijn 28 en 29 april van 13.00 tot 17.00u.

Overweegt u een bezoek aan de galerie buiten de reguliere openingstijden dan is het handig om eerst even te bellen. Een bezoek op woensdag is niet mogelijk.

Sattar Kawoosh heeft zijn wortels in het Oosten, in de wereld van de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. In zijn schilderijen vind je ook ontegenzeggelijk invloeden van Westerse stromingen als Jugendstil en het Magisch Realisme en kunstenaars als Gustaaf Klimt en Marc Chagall.

De liefde staat centraal in zijn werk. Zijn thema is vaak de speciale momenten tussen vrouw en man in een romantische sfeer. Zijn werk ademt een mix van het Midden Oosten waar hij vandaan komt en Het Noorden waar hij nu woont en werkt. Hij voelt zich als een boom, met zijn wortels in het Oosten en zijn groene bladeren in het Noorden.

Anneke Reeder maakt sieraden. Ze heeft in de afgelopen periode een andere werkwijze toegepast. In plaats van het traditionele smeden heeft ze zaag en vijl ter hand genomen. Waardoor je een totaal ander resultaat en uitstraling krijgt. De sieraden vallen op een harmonieuze manier samen met de decoratieve techniek van de schilderijen van Sattar.

Jitse Sikkema heeft zijn wortels in de westerse cultuur, maar zijn beelden verraden de belangstelling voor etnografica.

In de beelden vind je een samenkomen van fantasie en werkelijkheid. Zijn ‘vogelbeelden’ gaan een stap verder, ze tonen een surrealistische voorstelling. Een concrete uitbeelding van werkelijke vormen die samen alleen in dromen kunnen bestaan.

De drie vinden elkaar in de tentoonstelling ONTMOETING bij Galerie Buitengewoon in De Wilgen.