Goud voor mix-pair SFK op district 

Scheemda

Leon Riddersma en Isa Bouwman van SFK hebben zaterdag de limiet gehaald voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Met een hele strakke oefening hebben zij de limiet met gemak gehaald en bovendien een mooie gouden medaille gewonnen.


Tijdens de districtsfinale Acrogym in Scheemda hadden Leon Riddersma en Isa Bouwman zaterdag maar een doel, en dat was het limiet halen voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Nadat het inturnen hartstikke goed ging, waren ze klaar om te knallen voor de jury en dat deden ze! 

Op zondag was het de beurt aan de 4 C-teams van SFK. In de ochtend kwam het junioren team Marijke Postma, Marrit de Vries en Merlin Lubbes. De dames lieten twee stabiele oefeningen zien. Waarbij de balans oefening technisch sterk was. Uiteindelijk eindigde het team net naast het podium op een vierde plek.

In de middag stonden er 3 senioren trio’s op de vloer. Maike Helmus, Kyara Nijboer en Lotte van der Wijk vielen op door hun dans en uitstraling. In een sterk deelnemersveld werden ze 11de. Afke Wijnstra, Iris Wassenaar en Kim Hoekstra lieten zien dat ze goed meedraaien op dit niveau. Met stabiele onderdelen werden ze 15de. Femke Postma, Hannah Jansma en Jannah Eppinga lieten twee goeie oefeningen zien en daarmee hebben ze dit seizoen een mooie groei doorgemaakt. Ook hebben ze hiermee het limiet voor de halve finale dik verdiend. Alle vier de C-teams hebben zich  geplaatst voor de landelijke halve finale!


Auteur

Fokke Wester Redacteur