Autowassen in Sumar voor Samenloop voor Hoop Eastermar

Eastermar

Samenloop voor Hoop in Eastermar is pas op 26 mei van dit jaar, maar zaterdag kunnen belangstellenden in Sumar al vast hun auto laten wassen en in Eastermar hun bloed laten prikken voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

Zaterdag is er een Gezondheidsmiddag van Huisartsenpraktijk Wiersema, Yn Balâns Yoga, Dieetzorg Libra, Fysiotherapie yn it doarp en De Friese wouden Thuiszorg ten behoeve van de Samenloop voor Hoop Eastermar 2018. Gezondheidszorgmedewerkers willen samen lopen voor hoop! Omdat zij dagelijks te maken hebben met mensen die de diagnose kanker hebben of moeten leven met de gevolgen van deze ziekte, willen zij ook hun steentje bijdragen in de strijd tegen kanker. 

Zaterdag is de gezondheidsmiddag in ’t BetterSkip te Eastermar, waarbij bezoekers tegen betaling (voor het goede doel) kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Er worden yogalessen gegeven, waarvoor mensen zich op kunnen geven bij annevdvaart@hotmail.nl. Fysiotherapie Yn ’t doarp zal ook een bijdrage leveren. Tevens is de Friese Wouden aanwezig in de huisartsenpraktijk, bezoekers kunnen hier hun bloedsuiker laten prikken en bloeddruk laten bepalen tegen een kleine vergoeding. 


Het autowassen is zaterdagmorgen tussen 9.30 en 12.00 uur aan de Knilles Wytseswei 15 in Sumar. Het team kindernevendienst Sumar gaat hier aan de slag ten bate van KWF Kankerbestrijding.

Op 25 en 26 mei 2018 is de SamenLoop voor Hoop in Eastermar. Tijdens het evenement lopen verschillende teams 24 uren mee in een wandelestafette. Deze teams zamelen van tevoren geld in voor KWF Kankerbestrijding, voor onderzoek naar kanker. Daarnaast is er live muziek, zijn er verschillende ceremonies en is er een speciaal verwenprogramma voor (ex)kankerpatiënten. Kinderen kunnen meelopen tijdens de speciale KinderLoop. Voor meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/eastermar. Teams die mee willen lopen,kunnen zich nog aanmelden.


Auteur

Fokke Wester Redacteur