Pein verliest eerste wedstrijd in degradatie-driekamp

Houtigehage

De Pein speelde zaterdagavond in een goedgevulde Dúnoardhal de eerste wedstrijd van het driekamp om degradatie uit de derde klasse tegen Thrianta. Vooraf was dit treffen al als meest cruciaal bestempeld, aangezien de bezoekers uit Hoogeveen als moeilijkste tegenstander werden gezien. En dat bleek.

Beide teams lieten bij de start zien dat met name de zenuwen vandaag de grootste tegenstander was, maar Thrianta was de spanning het eerste de baas en nam het initiatief. De Pein moest meer moeite doen om het eigen spel te komen en zag Thrianta tot 3-7 weglopen. De Peinders konden het betere veldspel vervolgens omzetten in een veelvoud van kansen vergeleken met Thrianta en dat betaalde zich al snel uit tot een 8-8 tussenstand.

De Peinders trokken de wedstrijd helemaal naar zich toe met een 11-9 voorsprong na dik twintig minuten spelen, maar de Peinders konden niet doordrukken. De Peinders waren het schot kwijt en het stugge Thrianta bleef hard werken en kon op slag van rust een belangrijke aansluitingstreffer maken vanuit een vrije bal. (11-10 ruststand)

Het eerste aanvalsvak van De Pein kwam ook in de tweede helft niet sterk uit de startblokken en de korfballers uit Hoogeveen konden de voorsprong weer overnemen. Het was de ingekomen Hylke Mekkes die in zijn eerste aanval de 13-13 maakte, maar Thrianta zette vol in op de schotkracht en snelheid van de dames waar de geelhemden geen antwoord op hadden. Hendrike Veenstra schoot de Pein nog dichterbij, maar de dames van Thrianta bleven gevaar stichten voor de Peinder verdediging.

Koop van der Velde en Britta Rozema zorgden met een laatste krachtsinspanning de teams op 16-16 naast elkaar, maar wederom de dames sloegen het beslissende gat naar 16-19. De Pein kon het gat nog tot 2 punten behouden door treffers van Hidde Altena en Alle Harm de Jong, maar de 18-20 eindstand is een harde klap voor De Pein en een perfecte uitgangspositie voor Thrianta.

Het uitbouwen van een voorsprong blijkt wederom het moeilijkste voor het peinder vlaggenschip waarbij in het treffen met Thrianta de Drentse dames fortuinlijker waren.

De Pein moet dat van zich af werpen en woensdagavond tegen Deinum een ruime winst behalen om vervolgens te hopen dat hetzelfde Deinum minimaal gaat winnen in Hoogeveen aanstaande zaterdag. Een bijzonder moeilijke en onzekere situatie, maar de opdracht is eenvoudig. Woensdagavond 21.00 uur speelt de Pein 1 in Menaam de laatste cruciale wedstrijd om lijfsbehoud.


Auteur

Fokke Wester Redacteur