Crescendo wint eerste prijs met promotie op Concertconcours in Zutphen

Zutphen

Het A-orkest van CMV Crescendo Drachten heeft zaterdag een eerste prijs met promotie behaald op het Concertconcours van de MBGF in Zutphen.

Het harmonieorkest onder leiding van Klaas van der Woude trad op in de prachtige concertzaal van de Hanzehof en kwam uit in de 2e divisie. Crescendo begon hun optreden met Gezang 303 als inspeelwerk. Vervolgens werden de werken ‘Terra Mystica’ van Thomas Doss en ‘Moving Heaven and Earth’ van Philip Sparke gespeeld.

De driehoofdige jury (Dick Bolt, Dirk Lautenbach en Rob Goorhuis) beoordeelde beide stukken met 87 punten, waardoor Crescendo naar huis ging met een prachtige 1e prijs en recht op promotie naar de 1e divisie. ,,Een mooie beloning voor een intensieve studieperiode van de leden van het A-orkest'', zegt bestuurslid Alex Looijenga.

De leden van CMV Crescendo Drachten traden deze dag voor het eerst naar buiten in nieuwe jassen. Deze jassen, mede mogelijk gemaakt door Reclame Bureau Friesland (RBF), zijn met name aangeschaft voor buitenoptredens en promotieactiviteiten.


Auteur

Fokke Wester Redacteur