Leerlingen koken voor leerlingen op OBS 't Tweespan

Drachten

Leerlingen uit groep 7/8 van OBS ‘t Tweespan hebben dinsdag een diner voorbereid voor leerlingen van groep 5/6. Onder begeleiding van een kok werden de fijnste gerechten bereid.

Aanleiding voor dit pop-up restaurant is het project IMC Basis dat nu een aantal maanden draait op ‘t Tweespan. IMC Basis is een onderdeel van het landelijke IMC Weekendschool. Op ‘t Tweespan houdt dit in dat er op de dinsdagmiddagen na de reguliere lessen extra lessen met speciale thema’s plaatsvinden voor groep 7/8. In de afgelopen maanden zijn de vakken journalistiek, geneeskunde en horeca gegeven. Onderdeel van het vak horeca was onder andere het bezoek aan vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt, waar de groep alle facetten van het hotelleven mocht ontdekken zoals de keuken, gastheer/-vrouw zijn en de hotelkamers opmaken. Als afsluiting van het vak horeca mochten de leerlingen door middel van een pop-up restaurant laten zien wat ze geleerd hebben. Er was een groep leerlingen aan het bedienen, een groep was aan het koken (onder leiding van een ouder van één van de leerlingen die zelf kok is) en een groep ging aan de slag met tafels dekken en het gastheerschap. Annet Kielstra, directeur van ‘t Tweespan is erg enthousiast over IMC Basis. ,,De leerlingen komen op plekken waar ze anders niet zouden komen en leren en ontdekken veel nieuwe dingen. Ze vinden het aan het einde van de dinsdagmiddag altijd jammer dat de les alweer voorbij is.” Dit schooljaar worden de lessen van IMC Basis nog gefinancierd vanuit het innovatiebudget van de school, vanaf volgend schooljaar moet de school zelf € 20.000 financieren om dit programma te kunnen draaien. Om dit te kunnen bekostigen is ‘t Tweespan nog op zoek naar sponsoren.

Auteur

admin