Tytsjerksteradiel bouwt mee aan circulaire economie

BURGUM

 De gemeente Tytsjerksteradiel is lid geworden van Vereniging Circulair Friesland. Door het lidmaatschap helpt de gemeente bij het bouwen aan een circulaire economie.

,,Veel spullen worden weggegooid terwijl zoveel grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Dat is zonde!'', vindt wethouder Ellen Bruins Slot. ,,Door samen te werken willen we met elkaar een circulaire economie realiseren. De Vereniging Circulair Friesland kan ons hierbij helpen.'' Recyclebaar Tytsjerksteradiel is voor de komende drie jaar lid van de Vereniging Circulair Friesland. Dit biedt de gemeente onder andere inzicht in de mogelijkheden om duurzame, zuinige en recyclebare producten in te kopen. Door het gebruik van deze producten wordt het proces om te komen tot een circulaire economie versneld. De vereniging heeft een groot actief netwerk van experts op het gebied van circulaire economie. De Vereniging Circulair Friesland is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, gemeenten, de provincie, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en andere organisaties die zich actief willen inzetten om een circulaire economie te realiseren. In een circulaire economie worden kringlopen gesloten, draait alles op duurzame energie en is afval geen afval maar wordt het gebruikt voor nieuwe producten.

Auteur

Fokke Wester