Sterke Sandra Faber verliest op punten

DRACHTEN

Sandra Faber van Boksvereniging Drachten heeft zaterdag ondanks een knock-down haar partij niet kunnen winnen.

Sandra Faber nam begeleid door haar trainer en assistenttrainer deel aan het boksgala in Appingedam. Voor Sandra was het de derde wedstrijd van dit jaar. Sandra zou in eerste instantie uitkomen tegen een tegenstander van Boksstad Groningen. Helaas lukte het deze tegenstander niet om op het juiste gewicht te komen en daarom werd er gezocht naar een andere tegenstander. Uiteindelijk kreeg Sandra een partij tegen een bokser uit Amsterdam. De wedstrijd verliep voorspoedig. Sandra heeft drie rondes gebokst tegen een tegenstander met een sterke rechtse. In een van de rondes kreeg Sandra 8 tellen van de scheidsrechter; een beslissing die niemand van de aanwezigen begreep. Ondanks het feit dat Sandra haar tegenstander vervolgens ook tegen het canvas sloeg, heeft ze op punten verloren Kort gezegd; het was een goede wedstrijd, sterk gebokst, net niet gewonnen.

Auteur

Fokke Wester