Santa Run Drachten op 16 december

DRACHTEN

In het centrum van Drachten wordt op 16 december de 1e Rotary Santa Run georganiseerd. De start is om 11.30 uur. Het is een run voor het goede doel: de Voedselbank Drachten.

De Rotary Santa Run is een fun run waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours lopen, wandelen, dansen, huppelen, rennen voor het goede doel dwars door het centrum.

In 2008 is het begonnen als evenement van Rotary Club Gorinchem, gevolgd door vele Rotary Clubs in het hele land, waar dit inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement is.

Iedereen kan meedoen. Het is een fun run van 2,5 kilometer lang. Het inschrijfgeld bedraagt €10,- per persoon en voor dat bedrag ontvangt de deelnemer een startnummer, santa pak en na afloop een herinneringsmedaille en een versnapering bij de finish.

Op zaterdag 16 december start de Santarun vanaf 11.30 uur vanaf het Raadhuisplein (terras van ‘De Graancirkel’) in Drachten. Spreekstalmeester is Wim Eilering. Een half uur voor aanvang van de Run begint de warming-up op het Raadhuisplein o.l.v. sportclub de Raai.

Er zijn prijzen beschikbaar gesteld voor de deelnemers of groepen die zich opvallend leuk of sportief onderscheiden.

Rotaryclub Drachten en Rotaryclub Drachten-de Wouden hebben besloten dat de Voedselbank Smallingerland begunstigd wordt van de opbrengst van deze Santarun.

Aanmelden kan op de site van de Santa Run Drachten: drachten.rotarysantarun.nl.


Auteur

Redacteur