Ook PvdA niet weer in college zonder koopzondag

DRACHTEN

Na D66 heeft ook de PvdA in haar verkiezingsprogramma vastgelegd dat ze niet zal deelnemen aan een college dat geen koopzondag wil. Ook wil de partij de Spoorlijn naar Drachten opnieuw op de agenda zetten.

Uit het verkiezingsprogramma: 'De PvdA is groot voorstander van invoering van de koopzondag in Drachten. Het moet aan ondernemers vrij zijn om zelf te besluiten hun winkels op zondagen te openen. Voor de huidige centrumondernemers en ook voor het aantrekken van nieuwe ondernemers, is het essentieel dat winkelopening op zondag mogelijk wordt. De PvdA zal niet in een college gaan zitten dat geen koopzondag wil.' Kijk hier voor het complete verkiezingsprogramma. In de afgelopen maanden heeft de kandidaatstellingscommissie van de afdeling Smallingerland hard gewerkt aan de totstandkoming van een concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Bij het samenstellen van de lijst is enerzijds gekeken naar de persoonlijke kwaliteiten van de individuele kandidaten en daarnaast naar de effectiviteit van een toekomstige fractie. Op die manier kan de PvdA, ongeacht het aantal zetels, een team in de raad brengen dat elkaar aanvult en versterkt. De nieuwe lijst wordt aangevoerd door de huidige wethouder Roel Haverkort. De eerste zeven plekken is een mix van oud en nieuw talent. Daarmee wil de partij continuïteit waarborgen, maar ook de blik naar de toekomst richten. De eerste tien op de kandidatenlijst zijn: 1. Roel Haverkort (Drachten, wethouder); 2 Dinie Mulder (Drachten, raadslid); 3 Angela Visser (Houtigehage); 4 Anton Pieters (Drachten, raadslid); 5 Henk Hofstra (Drachten, kunstenaar); 6 Jan Johannes Veldkamp (Drachten); 7 Marco Keizer (Drachten); 8. Froukje Moedt-Wedman (Drachten); 9 Bert Klaver (Drachten); 10 Yneke Landheer (Drachten). De conceptlijst staat geagendeerd voor de Algemene Ledenvergadering op 11 december 2017. Dan stellen de leden van de afdeling de kandidatenlijst definitief vast.

Auteur

Fokke Wester