Jimke en Stijntje van der Wagen briljanten paar

DRACHTEN

Het echtpaar Jimke en Stijntje van der Wagen viert vandaag hun briljanten huwelijk. Het echtpaar werd vanochtend namens de gemeente gefeliciteerd door burgemeester Tom van Mourik.

Jimke van der Wagen is geboren op 11 maart 1927 in Oud Dijk. Hij begon zijn werkzame leven als boerenknecht op de boerderij van zijn oom en moest daarna het leger in. Van der Wagen heeft zeven jaar gevaren op de walvisvaarder De Willem Barendsz en werkte daarna tot aan zijn pensioen voor het Waterschap Friesland. Stijntje van der Bijl is geboren op 17 februari 1926 in Wâlterswâld. Tot aan haar huwelijk hielp ze haar ouders in hun winkel, waarbij ze in de winkel bediende en de boodschappen bezorgde bij de klanten thuis. Na hun huwelijk woonde het echtpaar in Anjum en Lioessens, tot ze in 1993 verhuisden naar de Leidijk in Drachten. Ze kregen zes kinderen, vier dochters en twee zonen. Hun oudste dochter is inmiddels overleden. Op dit moment zijn er acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Elke dag komt er wel iemand van hen langs en daar genieten Jimke en Stijntje van. ,,Wy binne echte famyljeminsken.'' Jimke en Stijntje van der Wagen verkeren beiden nog in goede gezondheid. Hij gaat nog elke dag naar zijn volkstuin, waar hij nog wat kippen heeft. ,,Dan haw ik wat te dwaan en bliuw ik yn beweging'', zegt hij.

Auteur

Fokke Wester