Kinderboekenweek laat de Wiekslag griezelen

DRACHTEN

Op Jenaplanschool de Wiekslag werd woensdag uitgebreid de opening gevierd van de Kinderboekenweek met als thema Griezelig Eng.

In de hal van de school, die prachtig aangekleed was door ouders, kwamen alle kinderen bij elkaar om te kijken naar de opening, die verzorgd werd door de juffen. Op deze wijze konden de kinderen in de stemming komen van het thema waar de komende week uitgebreid aan gewerkt gaat worden en waarvan de ouders binnenkort de resultaten kunnen bekijken op een speciale kijkavond. De kinderen vertellen op deze avond de ouders wat ze allemaal hebben gedaan en geleerd. Leeskilometers De school stimuleert het lezen van de kinderen door veel aandacht aan boeken te besteden. Zo houden de kinderen regelmatig een boekbespreking in de groep, zodat andere kinderen enthousiast raken en het boek ook lezen. Daarnaast beschikt de school over De Bibliotheek Op School, een project vanuit de bibliotheek Smallingerland, waarbij de kinderen boeken op school kunnen lenen. Dit zorgt ervoor dat de kinderen veel leeskilometers maken. Dit verhoogt het leesplezier en uiteraard het leesniveau van de kinderen. In de hal staat ook een boeken(ruil)kraam, waar kinderen hun eigen boek kunnen ruilen voor een ander boek. In de komende week gaan de kinderen aan de slag met het maken van prachtige verhalen en griezelboeken, wordt er een bezoek gebracht aan de boekenwinkel waar een voorstelling wordt gegeven, komen er (groot-)ouders op school om de kinderen voor te lezen en wordt er veel gedanst, geknutseld en gezongen rondom het thema. Griezelig eng én leuk!    

Auteur

Fokke Wester