Afgestudeerde kunstenaars tonen hun werk op Art Soup in de Lawei

DRACHTEN

In de Galerij van de Lawei is zaterdagmiddag de expositie Artsoup Eigen geopend. Dertig kunstenaars die zijn afgestudeerd aan de Klassieke Kunst Academie laten er hun werk zien.

De expositie Artsoup is traditioneel de opening van het seizoen in de expositieruimte van De Lawei. De tentoonstelling heeft dit keer als thema EIGEN. Dat is tegelijk ook het thema van het nieuwe theaterseizoen in de Drachtster schouwburg. De leden van de vereniging voor figuratie en realisme AKKA (Alumni Kunstenaars Klassieke Academie) hebben de vijfjarige masterkunstopleiding in Groningen afgerond. Voor Artsoup 2017 exposeren dertig AKKA-leden met kunstwerken. De beeldende kunst van deze AKKA-leden is breed. Naast schilderijen van uiteenlopende technieken zijn ook beeldhouwwerken te zien. ,,Deze kunstwerken kunnen eigenwijs, uit eigenbelang of eigengereid zijn”, legt AKKA-bestuurslid Hana Vendlova uit Drachten uit. ,,Het zal voor een breed publiek een verrassende expositie zijn. Onze 65 leden komen hoofdzakelijk uit de noordelijke provincies, maar een aantal woont en werkt elders in het land. De deelnemende leden laten het kunstwerk uit hun collectie zien, dat voor hen het meest treffend is voor het thema EIGEN.  Het is enorm de moeite waard en dat geldt ook voor de mini-cursus en workshops. De lezing van Jille van der Veen op 28 september is aan te raden voor belangstellenden die meer willen weten van kunstbeschouwing en mythes in de kunst.'' De expositie is tot en met zondag 8 oktober te zien tijdens de openingsuren van de Lawei.  

Auteur

Fokke Wester