Een bomvol september in De Lawei

Drachten

De Lawei is vanaf 29 augustus weer volop geopend. Alle medewerkers staan weer voor je klaar en het nieuwe seizoen wordt in september afgetrapt met een spetterend programma.

Voor iedereen die dat zomergevoel nog nét even iets langer wil vasthouden, maar ook voor degene die helemaal klaar is voor bijzondere voorstellingen, films, exposities en evenementen. Opening filmseizoen: Film & Foodspecial Het nieuwe filmseizoen wordt feestelijk geopend met een film & foodspecial. Ditmaal met het humoristische drama The Hundred Foot Journey, waarin Hellen Mirren als Franse chef-kok van een toprestaurant concurrentie krijgt van de Indiase overburen. Te zien op vrijdag 15 september om 19.00 uur in de Rutger Hauerzaal. Nieuwe expo: Art Soup De eerste expositie dit seizoen is - natuurlijk – een in het jaarthema van De Lawei: eigen. Kunstenaars van AKKA (Alumni Kunstenaars Klassieke Academie) verzorgen elk één eigenzinnig werk in de expositieruimte van De Lawei. Iedereen mag zelf ook aan de slag bij de cursussen en workshops rondom deze expositie. Expositieperiode: zaterdag 16 september tot en met zondag 8 oktober en gratis te bezoeken tijdens openingstijden. De officiële opening is op zaterdag 16 september om 16:00 uur. Hopper pakt uit in september In september organiseert Hopper drie fijne, nieuwe evenementen voor iedereen die nog lang niet klaar is met dat heerlijk zomergevoel. Met: live cooking & cocktails op het gloednieuwe terras aan de Reidingpleinkant (vrijdag 8 september vanaf 18.00 uur), een Mediterraanse Wijn & Spijs avond (woensdag 13 september vanaf 18.00 uur) en een Bier & Spijs avond (woensdag 20 september vanaf 18.00 uur). Start kaartverkoop Jochem Myjer Houd de adem nog even in… op zaterdag 16 september is het zover: de start kaartverkoop voor alle drie de voorstellingen van Jochem Myjer (zijn show: Adem in, adem uit) in november. Let op: de verkoop aan de kassa start om 12.00 uur en vanaf 14.00 via de website. Openingsweekend theaterseizoen Op vrijdag 22 en zaterdag 23 september wordt het nieuwe theaterseizoen feestelijk geopend met op de vrijdag een spetterende Seizoenspresentatie en op de zaterdag, vanaf 13.00 uur, het gratis te bezoeken Open Huis. Proef aan de cursussen van komend seizoen, geniet van diverse theaterpresentaties en neem een kijkje bij Art Soup. De cultuurmakelaars verzorgen rondleidingen door het gebouw. Dit weekend is bovendien de adembenemende voorstelling Cohen yn it Frysk voor de állerlaatste keer in de grote zaal te zien. Blijf op de hoogte van het volledige programma via de website van De Lawei. Meer informatie, kaarten & het laatste nieuws op www.lawei.nl.

Auteur

Redactie