Trouwen kan nu ook in de Slotplaats in Bakkeveen

BAKKEVEEN

Opsterland heeft De Slotplaats in Bakkeveen aangewezen als 'Huis der gemeente'. Dat betekent dat er voortaan ook huwelijken gesloten kunnen worden.

Het college heeft dat besloten na een verzoek van de uitbater. Het college wees eerder al Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, de St. Hippolytuskerk in Olterterp en Nieuw Allardsoog in Bakkeveen aan als ‘Huis der gemeente’. Het verzoek van De Slotplaats kwam daarna binnen. Een Huis der Gemeente is een trouwlocatie waar binnen twee jaar minimaal twee bruiloften per jaar plaatsvinden. De Slotplaats voldoet aan de vorig jaar december vastgelegde Beleidsregels voor huwelijkslocaties. Daarbij werden de mogelijkheden om te trouwen in Opsterland verruimd. Zo werd het mogelijk om permanente trouwlocaties aan te wijzen en om in de buitenlucht of in de avonduren te trouwen. Tot voor kort konden bruidsparen alleen trouwen in het Lycklamahûs in Beetsterzwaag of een huwelijkslocatie voor één dag laten aanwijzen.  

Auteur

Fokke Wester