Nieuw concept aan de Zuiderbuurt in Drachten: La Parture

Drachten

 Nico en Jaike Veenstra zijn per 1 juni eigenaar geworden van de Zuiderbuurt 37. Op dit adres hebben zij hun nieuwe restaurant geopend, genaamd La Parture.

Een nieuw concept in Drachten: La Parture biedt een vaste kaart met tal van lekkere en voedzame gerechten en producten. ,,We hebben regionaal en lokaal hoog in het vaandel en willen tevens bijdragen aan de ontwikkeling van duurzaamheid. Door de seizoenen bieden wij verschillende producten. Een zomerse kwarkpunt met verse aardbeiensaus in de zomer en een appelstrudel met vanillesaus in de winter bij de koffie", aldus Nico en Jaike. La Parture , een flexibel concept ,,Naast onze vaste kaart zien wij La Parture als een zeer flexibel concept waarin wekelijks aanpassingen zullen worden gedaan in hetgeen wat wordt aangeboden. Via sociale media en in en rondom het restaurant houden wij u graag op de hoogte van bijvoorbeeld onze aanbiedingen op de koopavonden, toevoegingen in ons assortiment, speciale acties. En natuurlijk onze seizoensspecials." Nico en Jaike Veenstra werken het liefst met lokale leveranciers. ,,Dan weten we waar de spullen vandaan komen, is het nog verser want de producten worden met passie gekweekt, en scheelt het in de kilometers. We maken graag gebruik van streekproducten, vaak bij onze gasten bekend. Denk hierbij aan zuivel, koffiespecialiteiten, worstsoorten en onze huisgemaakte appelnotentaart. De eigenaren van La Parture willen optimaal gebruik maken van seizoensproducten. Het liefst afkomstig uit de buurt. Deze seizoensproducten hebben vaak de volgende kenmerken: ze zijn lekkerder, voller van smaak, dragen bij aan een optimale seizoensbeleving en zijn vaak goedkoper. Want in het seizoen is het aanbod groot. Nico en Jaike: ,,We steunen we het gebruik van fair trade. Onze Earth coffee is een fair trade koffie. Een deel van de opbrengst gaat naar de koffieboeren voor hulp en ondersteuning aan hun bedrijfsvoering. Een ander deel gaat naar de bevolking in de boerendorpen . Deze worden op hun beurt ondersteund in educatie en scholing." La Parture heeft meerdere vegetarische gerechten op de kaart. ,,Vegetarisch eten is zeer in opkomst. De wereldwijde toename van de vleesconsumptie en de gevolgen voor het milieu doen ons steeds meer nadenken. Hoe blijf ik verantwoord en toch lekker eten? Hoe vaak eet ik nog vlees en wil ik dit nog wel überhaupt? Een van de doelen van ons is om groente een betere plek te geven op onze kaart. Niet als vleesvervanger, maar wel als alternatief." ,,Bij ons ontvangt u kraanwater op tafel als u komt lunchen of een ander hapje komt eten. Natuurlijk verkopen we Earth Water. Alle verdiensten van deze organisatie gaan naar waterprojecten in Afrika en wordt de bevolking betrokken om te voorzien in hun eigen watervoorziening. Dit ondersteunen we graag." Seizoensproducten Dagelijks biedt La Parture een marktvoordeel. Op de menukaart treft u het vaste assortiment van La Parture. Naast het vaste assortiment biedt het restaurant dagelijks wisselende gerechten, schotels en fruitdranken. ,,We willen graag verrassend en smakelijk zijn. Daarom zijn de seizoenen voor ons en u als gast van La Parture van belang. Groenten en fruit van het seizoen zijn namelijk lekkerder, behoren te groeien en te rijpen in het seizoen waarin het wordt geteeld en geplukt. Door deze producten op het juiste moment in te kopen hopen we voor ons een mooie deal te kunnen maken die wij dan weer delen met u als gast. Want hebben wij voordeel dan heeft u ook voordeel." Let daarom altijd op het Marktvoordeelbord bij de ingang van het restaurant. Want deze gerechten zijn het lekkerste en het voordeligste van het seizoen. Openingstijden en spaarkaart ,,Op speciale dagen zijn wij vaak langer geopend en bieden wij onze gasten de gelegenheid om al in de vroege avond te komen en een keuze te maken uit een drietal warme schotels." ,,Wij zien onze gasten graag en vinden het bijzonder dat ons restaurant regelmatig wordt bezocht. Om tegemoet te komen aan dit vertrouwen bieden wij u een spaarkaart waarbij u bij besteding van elke 5 euro een stempel krijgt. Bij slechts 6 stempels heeft u een volle kaart en ontvangt u tegen inlevering van de spaarkaart een gebakje naar keuze." Afhalen van uw lunch is ook mogelijk. ,,Onze afhaalservice biedt u de mogelijkheid om uw bestelling online te doen via takeaway@laparture.nl. Via de website laparture.nl/takeaway komt u bij uw bestelschema." Vertrouwen Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om het  restaurant open te krijgen. ,,We hebben alle vertrouwen in Drachten om hier samen met onze gasten een mooie tijd te krijgen. Wij willen met name Bakkerij Bolhuis uit Jubbega danken voor zijn ellenlange geduld om het juiste brood te krijgen afgeleverd. Kwaliteit van brood is essentieel, we zijn er trots op om te zeggen dat wij biologische zuurdesem brood verkopen. Lekker en verantwoord!"  

Auteur

Redactie