Eerste editie Alle om Slachte Kuier trekt bijna 300 deelnemers

oudega

De eerste editie van de Alle om Slachte Kuier afgelopen zaterdag trok bijna 300 deelnemers naar wandeldorp Oudega.

Fanatieke kuieraars die naast de omgeving ook konden genieten van 18 gedichtenpanelen en muziek en straattheater langs de route. Dit jaar organiseerde Doarpsbelang Aldegea in samenwerking met diverse commissies uit eigen dorp de eerste editie van de Alle om Slachte Kuier. De wandeltocht werd in de volksmond al snel 'Kleintje Slachte' genoemd. Deelnemers konden kiezen uit een route van 10 of 21 kilometer en lieten hen meevoeren langs diverse gedichtenpanelen, die deel uitmaken van het Dichterspaad Aldegea. In navolging van de Slachte Marathon had de organisatie bovendien voor een feestelijke invulling gekozen. Onder andere cabaretier Folkert Wesseling wist de wandelaars langs de route en bij de finish te enthousiasmeren. Met muziek, horeca en tientallen vrijwilligers uit eigen dorp werd de eerste editie er eentje om in te lijsten. Letterlijk en figuurlijk, want de deelnemers konden na afloop bij de finish een selfie laten maken met de fotolijst. Wie de Alle om Slachte Kuier heeft gemist, is van harte welkom om de route op eigen gelegenheid te ontdekken. De routekaarten van zowel de 10 als 21 kilometer met daarop de gedichtenpanelen, zijn te downloaden op www.dichterspaad.nl.

Auteur

Redactie