Studenten Friese Poort exposeren in de Lawei

Drachten

Na jaren gezwoegd te hebben stelden de examenkandidaten van de opleidingen Fotografie en Fotografie richting Journalistiek van de Friese Poort in Drachten hun werk feestelijk tentoon in de Lawei.

De opening van de expositie werd gevierd met livemuziek en toespraken van verschillende fotografen. Eindwerk Tientallen trotse studenten ontvingen familie en vrienden in de schouwburg om de werken te bekijken. Opleidingsmanager Joke Feldbrugge sprak tijdens haar toespraak uit erg trots te zijn op het fantastische werk wat de studenten geleverd hebben tijdens hun schoolcarrière. De fotograaf van onder andere de Nederlandse band Kensington en Guus Meeuwis; Bart Heemskerk, was door de studenten zelf uitgenodigd om te spreken tijdens de opening van de expositie. Expositie Ruim 175 werken worden tot en met donderdag 22 juni tentoongesteld. Iedere student kreeg de kans zijn of haar werken te presenteren zoals ze dat graag wilden. Dit resulteert in een grote diversiteit van omlijstingen, stijlen en grootte van de foto’s. Er hangt vrij werk en uiteraard zijn de eindopdrachten van de studenten ook te zien. Tekst en foto's: Lisa Penninga

Auteur

Redactie