Roy Eefting winnaar 12e Omloop van de Kompenije

Drachten

Roy Eefting heeft zaterdag de Omloop van de Kompenije gewonnen, de wielerwedstrijd werd voor de veertiende keer gehouden. 

Bij de heren wist Roy Eefting uit Apeldoorn de sprint te winnen van collega baanrenner Wim Stroetinga. Bij de dames was de Nederlands kampioene bij de elites, Tessa Neefjes uit Wervershoof, de winnares. Ongewenste concurrentie Bij de dameswedstrijd had de organisatie ongewenste concurrentie van een dameswedstrijd in Noordwijk. Desondanks stond er nog een mooi deelnemersveld aan de start. Al vrij vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zes dames. Mede doordat de samenwerking in het peloton niet optimaal was, liep de voorsprong van de kopgroep op tot bijna twee minuten. In de lange eindsprint wist Tessa Neefjes de overige koploopsters te verslaan. Wendy Oosterwoud uit Ureterp eindigde als beste regiorenster op de negende plek. Melissa Steenhof uit Drachten werd dertiende. Schaatser Kjeld Nuis Bij de heren stonden er maar liefst 98 wielrenners aan de start. Een van de bekendste deelnemers was schaatser Kjeld Nuis. Hij eindigde als nummer eenentwintig in het grote peloton. Bij de heren was er sprake van een boeiende koers op het 3,5 km lange parcours in en rond de Kompenije. Halverwege de wedstrijd gingen Roy Eefting en Johan Knol uit Bakkeveen er vandoor. Binnen drie ronden kwam het peloton terug en ontstond er een nieuwe kopgroep van negen man met daarin onder andere het Friese wielertalent Hartthijs de Vries uit Kollum. Met twee teamgenoten in de kopgroep dacht menigeen in het talrijke publiek dat Wim Stroetinga wel eventjes zou gaan winnen. Schitterende eindsprint In een schitterende eindsprint was het echter ploegmaat Roy Eefting die zijn wiel als eerste over de finishlijn drukte. Met Hartthijs de Vries op de derde plaats kreeg het Kompenijster wielrcomité een prachtig trio op het podium. Johan Knol eindigde als beste regiorenner op een verdienstelijke zesde plek in de wedstrijd. De best geklasseerde amateur in de wedstrijd was Marco van Dijken uit Appingedam. Foto’s Douwe Bijlsma / Gewoan Dwaan

Auteur

Redactie