Zomeravondzeilen: Zomers genieten op het water

Drachten

Voor de eerste keer in het nieuwe seizoen vaart een groep zeilboten op donderdagavond het water van het diepe gat op om de strijd met elkaar aan te gaan.

Watersportvereniging Drachten-Veenhoop houdt weer zomeravondzeilen. Zodra de wind en het weer het toelaten gaat het zomeravondzeilen van start. Al decennialang worden er zeilwedstrijden georganiseerd voor en door Drachtsters, waar iedereen welkom is. Plezier staat voorop Zes boten liggen al klaar als het startschip aan komt varen. Het zevende en tevens laatste zeilbootje arriveert even later. ,,Van kleine Laser tot grote Valk, we zeilen allemaal tegen elkaar. Een echte wedstrijd is het niet, het gaat om het plezier, het ontmoeten van andere zeilliefhebbers en om het verbeteren van je tactiek. Je eigen progressie kun je meten met een andere boot die vergelijkbaar is aan die van jou.”  Geoliede machine Eddie Bastianet heeft voor de eerste editie van het zomeravondzeilen voor dit jaar het roer in handen. ,,De organisatie wordt vrijblijvend door enthousiaste zeilers opgepakt. Eigenlijk is het enige essentiële ding dat we nodig hebben een startschip. Zodra er een is kunnen we los. We hebben het praktisch gezien zo georganiseerd dat er weinig te organiseren valt. Omdat het zomeravondzeilen al jaren zo gedaan wordt is het makkelijk te regelen. Meestal staat het aantal deelnemers op zo’n acht zeilboten, maar meer zijn er altijd welkom. Op het water is nog zoveel meer te beleven.” Meer zielen, meer vreugd Aan het einde van de avond wordt er op het startschip nog wat gedronken en maakt de organisator de uitslag bekend. Voor de komende zes weken wordt er gezeild op het diepe gat of de Sanding. Er wordt afgesloten met de woorden: ,,Neem allemaal iemand mee en tot volgende week!” Er wordt nog gezeild op de avonden van 22 juni, 29 juni en 6 juli. Kijk voor meer informatie op  www.wsvdrachtenveenhoop.nl Tekst en foto's: Lisa Penninga / ROC Friese Poort  

Auteur

Redactie