Talentvol Katona Twins brengt gevarieerd programma

OLDERBEKOOP

De Katona Twins komt zondag 18 juni naar Oldeberkoop. Om 15.00 uur treedt dit gitaarduo op in de Bonifatiuskerk. Ze brengen hun programma ‘from Classic to Queen’, met muziek van onder andere Bach, Beatles en Queen.

Moeiteloos schakelen de Katona Twins over van klassieke muziek naar tango en naar hun arrangementen van muziek van de Beatles en Queen. De broers voeren op hun eigen manier klassieke werken van Bach uit, waarbij ze soms invloeden van andere muziekstijlen als flamenco en rock verwerken.

De tweeling Peter en Zoltán Katona (Boedapest, 1968) begon op tienjarige leeftijd met gitaar spelen. De broers volgden een opleiding aan de Béla Bartók-muziekschool in hun geboorteplaats en vervolgden de studie in Duitsland; eerst in Kassel en later aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt am Main. Ze verhuisden naar Engeland, waar ze lessen volgden aan de Royal Academy of Music in Londen. Het tweetal woont tegenwoordig in Liverpool en geeft naast hun optredens masterclasses aan jonge musici.

Het duo treedt sinds 1998 wereldwijd op, onder meer in Carnegie Hall (Engeland), Lincoln Center (Verenigde Staten), het Concertgebouw (Nederland), en in de Alte Oper (Duitsland). De Katona Twins traden op met beroemdheden als Yo-Yo Ma en Kathryn Scott. In 2009 traden zij als solisten op in de “Night of theProms” in diverse plaatsen in Europa.

De Katona Twins hebben diverse (muziek)prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs van het Concours International de Guitarre en Duo in Frankrijk (1993), de Culturele Prijs van Kassel (1993) en de prestigieuze Borletti-Buitoni Prijs (2004).

Meer informatie: www.muziekopstapel.nl.


Auteur

Redacteur