Spijkerpakkenband op NBK naar Kampioensdivisie

Drachten

Brassband De Spijkerpakkenband verruilt op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) de eerste divisie voor de Kampioensdivisie.

De Opsterlandse brassband die in 1989 begon als jeugdorkest in de vierde divisie, betreedt hiermee het in Nederland hoogst haalbare brassbandpodium. Na een reeks van uitstekende resultaten en kampioenschappen in de eerste divisie onder leiding van dirigent Erik Janssen, werd de stap naar de Kampioensdivisie steeds kleiner. ,,Na uitvoerig overleg met de bandleden en dirigent is het hoge woord eruit”, aldus voorzitter Thies Nicolaï. Genieten  ,,We vinden het te gek, maar ook een reuze spannend avontuur. Het lijkt ons geweldig om ons vast te bijten in het werk 'Händel in the Band' van Kenneth Downie. We realiseren ons terdege dat we in de kampioensdivisie gemeten worden met geweldige orkesten. De toekomst zal uitwijzen of we al ver genoeg zijn, maar we gaan in ieder geval enthousiast aan de slag. We hebben ons voorgenomen om enorm te gaan genieten van 'de reis' naar de NBK, zoals we doen naar elk evenement.” Oktober ,,Sijtze van der Hoek, mede-oprichter en eerste dirigent van de Spikers, heeft jaren geleden een A4-tje opgesteld. Hierop stond het toekomstplan beschreven voor De Spijkerpakkenband, waarin gekscherend de Kampioensdivisie als eindpunt werd benoemd. Met deelname aan de NBK in oktober wordt het A4-tje werkelijkheid: een droom die uit komt!"

Auteur

Redactie