Johan Postma uit Burgum Nederlands Kampioen Turnen

Drachten

Johan Postma uit Burgum is zaterdag eerste geworden op de Nederlandse Kampioenschappen turnen in Amsterdam.

Voor GVV Veenwouden deden er vier turners aan mee; Johan Postma (Burgum), Joris Veenstra (Oosterwolde), Pieter de Hoop (Burgum) en Stefano Tienstra (Burgum). Voor GVV Veenwouden een recordaantal turners die zich dit seizoen wisten te plaatsen voor het NK. Voor Stefano en Pieter was het hun allereerste NK Turnen. Johan, Joris en Pieter mochten het spits afbijten voor GVV. Johan en Joris turnen pupil niveau 10 en Pieter instap niveau 12. De heren begonnen bij het onderdeel sprong en zetten gelijk prachtige sprongen neer. De kop was eraf en de zenuwen werden langzaam aan wat minder. Het onderdeel brug volgde, Johan turnde hier een prachtige oefening en kreeg van de jury een bonus toegekend. Op naar het derde onderdeel rekstok. De rekstok liep voor Pieter een beetje stroef, hij kwam niet helemaal goed uit de buikdraai en kwam daardoor niet goed in de zwaai. Maar ondanks dat kreeg hij van de jury een prachtige score van 18,55. Ook Johan en Joris kregen hier prachtige cijfers van de jury, Johan; 18,60 en Joris; 18,00. Het volgende onderdeel dat volgde was vloer. Bij dit onderdeel stegen de jongens boven zichzelf uit. Erg strakke en nette oefeningen werden er geturnd. Het onderdeel voltige volgde erna. Pieter behaalde 17,10, Joris 17,10 en Johan 17,05. Op naar het laatste onderdeel ringen. Ook bij dit onderdeel werden er geen fouten gemaakt en werden de heren beloond door de jury. Gouden medaille Tijdens de prijsuitreiking was daar de grote verassing Johan Postma mocht de hoogste podium betreden en de gouden medaille in ontvangst nemen en de titel Nederlands Kampioen. Joris Veenstra werd 8e en Pieter de Hoop 12e. StefanoTienstra mocht in de wedstrijd die daarop volgde zijn oefeningen tonen aan de jury. Stefano turnt in de categorie junior I niveau 8. Hij begon zijn wedstrijd bij het onderdeel ringen en zette gelijk een goede score neer van 10,55. Bij het onderdeel sprong turnde hij een prachtige overslag en werd beloond van 11,40. Bij het onderdeel brug turnde hij zijn mooiste oefening van dit seizoen. Hij kreeg 10 punten. Rek het onderdeel dat daarop volgde werd streng gejureerd en viel de uitvoeringsscore wat laag uit. Toch nog een mooie 9,75. Vloer werd ook een mooie oefening door Stefano neergezet. Dit werd beloond met 11,30. Het laatste onderdeel was voltige een sterk onderdeel van Stefano. Hij kreeg op dit onderdeel maar liefst 11,35 punten van de jury. Hij werd op dit onderdeel 2e met zijn punten. In totaal scoorde Stefano maar liefst 64,35 punten. Voor hem een nieuw puntenrecord in de meerkamp. Hij werd 10e in de meerkamp.

Auteur

Redactie