Lionsclub Ooststellingwerf: Tweede editie wandeltocht Appelstap

Drachten

Lionsclub Ooststellingwerf houdt voor de tweede keer wandeltocht Appelstap: een groot wandelevenement voor een goed doel.

Op 9 september wordt wandeltocht Appelstap gehouden, een grootschalig wandelevenement met entertainment op alle wandelroutes in het  Nationaal Park Drents-Friese Wold. Er kan gekozen worden uit drie afstanden, 5, 15 en 30 kilometer. De routes van de 15 km en 30 km zijn nieuw en gevarieerd met maximaal natuur en onverharde paden. De 5 km route is rolstoeltoegankelijk. Mensen met een beperking worden van harte uitgenodigd om (samen met begeleiders) mee te doen aan de 5 kilometer tocht.  De wandeling start in de namiddag, de finish is rond schemer of in het donker. Op de routes is er een gevarieerd entertainment programma met muziek, performance, dans en beleving. Wandelen met een beperking Deelnemers aan Appelstap ondersteunen een goed doel.  Want Appelstap is meer dan een wandeling in het Drents-Friese Wold. De Lionsclub maakt wandelen in de bossen van Appelscha bereikbaar voor mensen met een beperking. ,,Of u nou aan een rolstoel gebonden bent, of op andere wijze beperkt: we halen, we begeleiden, we helpen, kortom: we maken het mogelijk!", aldus de leden. Appelstap is een wandelbelevenis voor iedereen, niet alleen vanwege de unieke ervaring, maar ook vanwege het goede doel: Samen met Staatsbosbeheer een nieuwe route maken specifiek voor mensen die een kort rondje buiten het dorp willen lopen en genieten van bos en landschap. Aanmelden Appelstap is een geregistreerde wandeltocht bij de Koninklijke Wandelbond Nederland. Informatie en aanmelden: www.appelstap.nl, Facebook: Appelstap

Auteur

Redactie